Соларна система за хотел Борѝка, с.Равногор

Днес ще споделим с Вас поредния изпълнен проект за изграждане на фотоволтаична централа с мощност от 30 kWh на покрива на хотел Борѝка, с. Равногор. Централата вече е пусната в експлоатация и гостите на хотела могат да се насладят както на чист въздух, живописна природа и традиционния дух на селото, така и на използването на възобновяема електроенергия, което се надяваме да се превърне в по-честа практика и в бизнеса.

Преди да се свържат с нас собствениците на хотела вече бяха инвестирали в соларна система за топла вода и бяха усетили финансовите ползи, което мотивира решението да надградят до 30 kWh фотоволтаична централа. Поставянето на фотоволтачини панели води не само по-ниски сметки, но и до енергийна независимост и поемане на стъпки към грижата за околната среда.

Ние подготвихме за тях всички необходими документи – идеен и технически проект, разрешение за строеж и за присъединяване към ЕРП и посетихме хотела им, намиращ се в сърцето на Родопите, за да построим тяхната централа. Започнахме с изграждането на металната конструкция, след това продължихме с монтажа на фотоволтаичните панели. Така в рамките на няколко дни строежът беше завършен и централата бе пусната в експлоатация. Собствениците вече могат да следят производителността на панелите чрез мобилно приложение Fusion Solar и да се възползват от чистата, възобновяема енергия, идваща от слънцето.

Искаме да благодарим на хотел „Борѝка“ за доверието и за това, че гарантират устойчивото развитие на селските райони чрез използването на възобновяеми източници на енергия, както и да им пожелаем много слънчеви дни в Равногор. Ако Вие също искате да предприемете крачка към енергийната независимост, можете да се запознаете с условия и цени тук и да ни изпратите запитване тук.